Staročeský Kuthan recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g cibule
3 ks klobása
400 g vepřový bok
400 g hovězí přední (kližka)
podle chuti
sůl
250 ml smetana
šalvěj
2 lžíce plnotučná hořčice
mletý černý pepř
2 lžíce křemžská hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a spolu s klobásami, ty nesmí být paprikové, je nakrájíme na kostky a vložíme do pekáče.

  2. Přidáme hořčice, pepř, sůl a šalvěj. Maso zamícháme a necháme v lednici přes noc uležet.

  3. Druhý den pečeme kuthan v předehřáté troubě. Během pečení maso podle potřeby podléváme, ale ne moc. Očistíme si cibuli a nakrájíme ji. Když je maso téměř měkké, vsypeme cibuli a necháme vypéct zbylou vodu pod masem. Jestli už je maso úplně měkké, podlijeme jej smetanou a krátce dopečeme dozlatohněda.

  4. Staročeský Kuthan podáváme s brambory, pečivem nebo luštěninami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!