Staročeská chlebová polévka s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
30 g máslo
2 dl mléko
20 g sušené houby
0.5 kostky bujon
150 g chlebová kůrka
podle chuti
sůl
kmín
na potření
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby namočíme do mléka, kde je necháme přibližně 2 hodiny. Potom je necháme odkapat a nakrájíme je nadrobno.

  2. Nakrájíme ztvrdlý chleba a dáme ho do vlažné vody spolu se solí, kmínem a polovinou kostky bujonu. Rozvařený chleba prolisujeme, doplníme houby a povaříme. Zalijeme mlékem, rozmícháme vejce a přidáme máslo.

  3. Před podáváním ozdobíme staročeskou chlebovou polévku s houbami nasekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!