Srnčí Stroganov recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg šunka
1 ks cibule
1 dl červené víno
1-2 kelímky sladká smetana
8 ks sterilované okurky
1 plechovka sterilované žampiony
1 plechovka rajský protlak
1 kg srnčí hřbet
podle chuti
cukr
sůl
tymián
rozmarýn
čerstvé bylinky
podle potřeby
olej
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Předem bych chtěla upozornit, že samozřejmě vím, že pravý Stroganov se dělá z pravé hovězí svíčkové. Nicméně, jelikož mám velký přísun zvěřiny a jsem za to šťastná, vymýšlím neustále, co z ní uvařit, aby to nebylo pořád dokola. Napadlo mě připravit Stroganov ze srnčího hřbetu (může být i kýta) a výsledek byl opravdu vynikající!

  2. Srnčí hřbet či kýtu očistíme, odblaníme a nakrájíme na tenké nudličky. Dále maso zakápneme olejem a červeným vínem, osolíme, opepříme (můžeme přidat snítku rozmarýnu či tymiánu) a maso dáme klidně na noc odležet do lednice.

  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sterilované žampiony, okurky a šunku nakrájíme na kousky.

  4. Srnčí maso vyjmeme, slijeme a důkladně osušíme, aby se maso při restování opeklo a nedusilo! Na másle a oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme. Na druhé pánvi orestujeme na másle pokrájené žampiony, okurky, šunku a přidáme malý rajský protlak, který také společně se vším orestujeme. Nakonec zalijeme sladkou smetanou a přidáme maso. Srnčí Stroganov podle chuti dochutíme solí, pepřem a popřípadě cukrem.

  5. Srnčí Stroganov podáváme nejraději s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!