Srnčí medailonky na žampionech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 lžíce máslo
200 g žampiony
8 lžic bílé víno
4 plátky srnčí maso ze hřbetu
podle chuti
sůl
mleté nové koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí plátky podle potřeby očistíme, odblaníme je a o obvodu je lehce nařízneme, aby se při smažení nekroutily. Lehce je naklepeme, potřeme olejem a necháme 1 - 2 dny v misce uležet.

  2. V den vaření si oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky. Srnčí medailonky osolíme, opepříme a lehce zaprášíme novým kořením.

  3. V pánvi rozpálíme olej s máslem a medailonky v zprudka orestujeme z obou stran. Pak je vyjmeme a uložíme na nahřátý talíř, přiklopíme je. Na pánev po mase vsypeme žampiony, krátce je osmahneme a zalijeme vínem. Osolíme je, krátce podusíme a máme hotovo.

  4. Srnčí medailonky rozdělíme na talíře, poklademe je žampiony a můžeme podávat. Vhodnou přílohou jsou brambory, hranolky a americké brambory. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!