Srnčí kostky na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
5 dkg cibule
2 dl červené víno
15 dkg kořenová zelenina
instantní jíška
700 g srnčí kýta
2 lžičky kořenící směs

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Celer, mrkev a petržel očistíme a nastrouháme najemno

  2. Na oleji necháme zrůžovět cibulku, vložíme maso a orestujeme. Když se maso "zatáhne", přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a ještě asi 2 minuty opékáme. Směs zasypeme kořenícím přípravkem "divočina", osolíme a podlijeme vínem a vývarem. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou doměkka. Podle potřeby můžeme omáčku zahustit instantní jíškou

  3. Srnčí maso dušené na víně podáváme s bramborovým knedlíkem nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!