Srnčí guláš na pivu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
vývar
2 ks rajče
100 g špek
2 ks červená paprika
4-5 ks červená cibule
mletá sladká paprika
800 g srnčí kýta
podle chuti
sůl
majoránka
8-10 kuliček jalovec
200 ml světlé pivo
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí kýtu nebo jiné maso vhodné na guláš očistíme, odblaním a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibule očistíme a nasekáme najemno. Rajčata s paprikou očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Do hrnce dáme rozehřát trochu oleje. Vsypeme špek s cibulí a společně restujeme. Pak přidáme maso a důkladně jej ze všech stran osmahneme, aby se zatáhlo. Přidáme rajčata s paprikou, zaprášíme mletou paprikou a ochutíme solí a pepřem. Dáme jalovec, promícháme a chvíli vše dusíme ve vlastní šťávě.

  3. Pak do guláše vlijeme trochu horkého vývaru, všechno pivo a za občasného mícháme dusíme, až maso změkne. Můžeme použít papiňák. Vývar přiléváme podle potřeby. Podle potřeby guláš zahustíme strouhaným syrovým bramborem nebo suchým chlebem a povaříme. Nakonec srnčí guláš na pivu dochutíme solí, pepřem, majoránkou a vyjmeme jalovec.

  4. Srnčí guláš na pivu podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!