Srnčí guláš na pivu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej vývar 2 ks rajče 100 g špek 2 ks červená paprika 4-5 ks červená cibule mletá sladká paprika 800 g srnčí kýta podle chuti sůl majoránka 8-10 kuliček jalovec 200 ml světlé pivo mletý černý pepř
Postup Srnčí guláš na pivu recept
Postup přípravy receptu
-
Srnčí kýtu nebo jiné maso vhodné na guláš očistíme, odblaním a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibule očistíme a nasekáme najemno. Rajčata s paprikou očistíme a nakrájíme na kousky.
Do hrnce dáme rozehřát trochu oleje. Vsypeme špek s cibulí a společně restujeme. Pak přidáme maso a důkladně jej ze všech stran osmahneme, aby se zatáhlo. Přidáme rajčata s paprikou, zaprášíme mletou paprikou a ochutíme solí a pepřem. Dáme jalovec, promícháme a chvíli vše dusíme ve vlastní šťávě.
Pak do guláše vlijeme trochu horkého vývaru, všechno pivo a za občasného mícháme dusíme, až maso změkne. Můžeme použít papiňák. Vývar přiléváme podle potřeby. Podle potřeby guláš zahustíme strouhaným syrovým bramborem nebo suchým chlebem a povaříme. Nakonec srnčí guláš na pivu dochutíme solí, pepřem, majoránkou a vyjmeme jalovec.
Srnčí guláš na pivu podáváme s čerstvým pečivem.