Srbské červené rizoto recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 lžíce rajčatový protlak 400 g rýže 2 kostky masox 100 g vepřové maso 1 lžíce mletá sladká paprika 1 ks sterilovaná kapie podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby sádlo
Postup Srbské červené rizoto recept
Postup přípravy receptu
-
Do vroucího vývaru z bujónu dáme vařit rýži podle návodu na obalu.
Mezitím nakrájíme cibuli na kostičky a na troše sádla ji zpěníme. Poté k ní přidáme na malé kousky pokrájené vepřové maso a smažíme. Kapii nakrájíme také na malé kousky (čerstvou nebo sterilovanou) a přisypeme ji do pánve. Ještě zakápneme rajčatovým protlakem, okořeníme a osolíme a vypneme ohřev. Rýži scedíme a ve velkém hrnci ji promícháme s masovou směsí. Můžeme ještě okořenit podle chuti.
Srbské rizoto rozdělíme na talíře, podle chuti posypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme.