Srbské červené rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 lžíce rajčatový protlak
400 g rýže
2 kostky masox
100 g vepřové maso
1 lžíce mletá sladká paprika
1 ks sterilovaná kapie
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Do vroucího vývaru z bujónu dáme vařit rýži podle návodu na obalu.

  2. Mezitím nakrájíme cibuli na kostičky a na troše sádla ji zpěníme. Poté k ní přidáme na malé kousky pokrájené vepřové maso a smažíme. Kapii nakrájíme také na malé kousky (čerstvou nebo sterilovanou) a přisypeme ji do pánve. Ještě zakápneme rajčatovým protlakem, okořeníme a osolíme a vypneme ohřev. Rýži scedíme a ve velkém hrnci ji promícháme s masovou směsí. Můžeme ještě okořenit podle chuti.

  3. Srbské rizoto rozdělíme na talíře, podle chuti posypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!