Srbská hovězí pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g slanina
3 lžíce olej
1 ks cibule
0 šálků kysaná smetana
1 lžička mletá sladká paprika
1 sklenka sterilované lečo
450 g zadní hovězí maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na špalíčky.

  2. Hovězí maso naklepeme, protkneme špalíčky slaniny a v pánvi na oleji prudce opečeme po obou stranách. Potom maso přendáme do kastrolu, osolíme a opepříme.

  3. V oleji od opékání na pánvi usmažíme do červena jemně nasekanou cibuli, přidáme mletou papriku a potom vrátíme zpět maso. Nakonec vložíme maso do trouby, podlijeme ho vodou a upečeme doměkka. Ke konci tepelné úpravy přidáme k hovězí pečeni lečo a rozkvedlanou kysanou smetanu.

  4. Srbskou hovězí pečeni podáváme s brambory nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!