Spodní stehýnka s fazolkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžíce olej
1 hrst pórek
2 lžíce sójová omáčka
1-2 lžíce hladká mouka
1 lžička polévkové koření
2 hrstě zelené fazolky
4 lžíce cuketová hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Spodní kuřecí stehýnka naložíme nejlépe na noc do cuketové hořčice či do jiné oblíbené hmoty a zalijeme 2 lžícemi sójové omáčky.

  2. Marinovaná stehýnka dáme do pánve se lžící oleje, rozpálíme a zprudka opečeme nejméně po dvou stranách. Opečená stehna vyjmeme na talíř. Do rozpáleného tuku dáme hrst nakrájeného póru (může být i zamrazený), orestujeme a vložíme stehna zpět.

  3. Nádobu, kde jsme měli naložená spodní stehna, vypláchneme vodou a podlijeme jí stehna na pórku. Přikryjeme poklicí a dusíme. Případně ještě malinko podléváme. Můžeme přidat lžičku koření do polévky. Když je vše téměř hotové, vložíme do pánve 1 až 2 hrsti zamrazených zelených fazolek. Na závěr můžeme zaprášit podle svého gusta 1 - 2 lžícemi hladké mouky.

  4. Počkáme, až se tuk oddělí od sosíku, a můžeme podávat. Spodní stehýnka s fazolkami podáváme s rýží, těstovinami nebo brambory. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!