Zeleninový salát s bramborem a sýrem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1/4 lžičky cukr
sůl
3 ks brambory
1 hrst pažitka
1 svazek ředkvičky
50 - 100 ml voda
1 lžička francouzská hořčice
4 lžíce olivový olej
1 lžička citronová šťáva
1 ks hlávkový salát
4 hrstě salát polníček
mletý černý pepř
1 ks kozí hermelín

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkový salát a polníček očistíme. Omyté ředkvičky nakrájíme na sousta a pažitku jemně usekáme. Kulatý kozí sýr nakrájíme na osminky, které z jedné strany obalíme v pažitce

  2. Připravíme si zálivku. V uzavíratelné nádobce protřepeme olej s hořčicí, citronovou šťávou, cukrem a vodou. Zálivku osolíme, opepříme, promícháme s nasekanou pažitkou a přelijeme do servírovací misky

  3. Brambory oloupeme nakrájíme na kostky, osušíme, osolíme a ve vyšší vrstvě oleje opečeme dozlatova. Pak brambory necháme okapat na papírové utěrce

  4. Teplé opečené brambory rozdělíme na porce, obložíme saláty a ředkvičkami, zakapeme zálivkou a poklademe kozím sýrem. Pokrm můžeme podávat jako přílohu k minutkám. Zeleninový salát s bramborem a sýrem je dobrý i samostatně jako lehká večeře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!