Špízy ze Slavonie recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks paprika
4 ks cibule
3 ks rajče
0.5 dl bílé víno
50 g anglická slanina
250 g hovězí maso
250 g vepřová kýta
podle chuti
sůl
mletý pepř
mletá sladká paprika
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové i hovězí maso odblaníme a nakrájíme na stejně veliké kousky. Rajčata a cibuli nakrájíme na plátky, papriky na širší proužky.

  2. Maso a zeleninu střídavě navrstvíme do hlubší misky, osolíme a ochutíme mletou paprikou a pepřem. Vše zakapeme olejem a bílým vínem, misku zakryjeme a necháme odležet asi 5 hodin. Čím déle maso necháme naložené, tím křehčí bude.

  3. Uleželé maso a zeleninu napíchneme spolu s nakrájenou slaninou na grilovací jehly. Špízy ze Slavonie pečeme na grilu nebo na pánvi.

  4. Špízy ze Slavonie podáváme s brambory, kaší, hranolky nebo jen čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!