Špízy ze Slavonie recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks paprika 4 ks cibule 3 ks rajče 0.5 dl bílé víno 50 g anglická slanina 250 g hovězí maso 250 g vepřová kýta podle chuti sůl mletý pepř mletá sladká paprika podle potřeby olivový olej
Postup Špízy ze Slavonie recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové i hovězí maso odblaníme a nakrájíme na stejně veliké kousky. Rajčata a cibuli nakrájíme na plátky, papriky na širší proužky.
Maso a zeleninu střídavě navrstvíme do hlubší misky, osolíme a ochutíme mletou paprikou a pepřem. Vše zakapeme olejem a bílým vínem, misku zakryjeme a necháme odležet asi 5 hodin. Čím déle maso necháme naložené, tím křehčí bude.
Uleželé maso a zeleninu napíchneme spolu s nakrájenou slaninou na grilovací jehly. Špízy ze Slavonie pečeme na grilu nebo na pánvi.
Špízy ze Slavonie podáváme s brambory, kaší, hranolky nebo jen čerstvým pečivem.