Špízy v řízku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl paprika 2 ks cibule 100 g klobása 100 g anglická slanina olej na smažení 100 g tvrdý sýr 750 g maso na řízky na obalení 2 ks vejce strouhanka 1 lžička sekaná petrželka hladká mouka podle potřeby hořčice
Postup Špízy v řízku recept
Postup přípravy receptu
-
Maso na řízky,může být vepřové, kuřecí nebo krůtí nakrájíme na větší plátky. Naklepeme je, osolíme a potřeme lehce hořčicí.
Na dřevěnou špejli napichujeme střídavě kousky anglické slaniny, kolečka cibule, klobásky, na kostky nakrájený sýr a barevnou papriku.
Špíz položíme na připravené plátky, zatočíme a dobře obalíme v mouce se sekanou zelenou petrželkou, vejci a ve strouhance. Špízy v řízku dozlatova smažíme nejlépe ve fritéze.
Špízy v řízku podáváme i se špejlí. Ta jde lehce vytáhnout. Jako příloha jsou dobré brambory v jakékoliv podobě nebo bramborový salát.