Špízy v řízku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
paprika
2 ks cibule
100 g klobása
100 g anglická slanina
olej na smažení
100 g tvrdý sýr
750 g maso na řízky
na obalení
2 ks vejce
strouhanka
1 lžička sekaná petrželka
hladká mouka
podle potřeby
hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Maso na řízky,může být vepřové, kuřecí nebo krůtí nakrájíme na větší plátky. Naklepeme je, osolíme a potřeme lehce hořčicí.

  2. Na dřevěnou špejli napichujeme střídavě kousky anglické slaniny, kolečka cibule, klobásky, na kostky nakrájený sýr a barevnou papriku.

  3. Špíz položíme na připravené plátky, zatočíme a dobře obalíme v mouce se sekanou zelenou petrželkou, vejci a ve strouhance. Špízy v řízku dozlatova smažíme nejlépe ve fritéze.

  4. Špízy v řízku podáváme i se špejlí. Ta jde lehce vytáhnout. Jako příloha jsou dobré brambory v jakékoliv podobě nebo bramborový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!