Špíz ve vinném těstíčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 g eidam 250 g anglická slanina 250 g vepřová játra 250 g vepřové maso (kýta) podle chuti sůl mletý černý pepř těstíčko 1 špetka sůl 1 ks vejce vegeta grilovací koření 2 lžíce bílé víno nasekaná petrželka hladká mouka 1 špetka mletý černý pepř podle potřeby tuk na smažení cibule či pórek
Postup Špíz ve vinném těstíčku recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřová játra a vepřové maso nakrájíme na menší kousky, eidam na čtverečky a každý čtvereček eidamu zamotáme do plátku anglické slaniny. Pórek nebo oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
Na špejle nebo jehly napichujeme střídavě kousky jater, masa, cibule (pórku) a eidamu ve slanině. Potom jen mírně osolíme a opepříme.
Špízy namáčíme v těstíčku a na mírném ohni usmažíme dozlatova.
Na těstíčko rozmícháme vejce, bílé víno, trochu opepříme, přidáme vegetu nebo grilovací koření, sekanou zelenou petrželku a tolik hladké mouky, aby bylo těstíčko dost husté.
Usmažené špízy podáváme s kečupem a jako přílohu volíme hranolky nebo bramborovou kaši.