Špíz ve vinném těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g eidam
250 g anglická slanina
250 g vepřová játra
250 g vepřové maso (kýta)
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
těstíčko
1 špetka sůl
1 ks vejce
vegeta
grilovací koření
2 lžíce bílé víno
nasekaná petrželka
hladká mouka
1 špetka mletý černý pepř
podle potřeby
tuk na smažení
cibule či pórek

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra a vepřové maso nakrájíme na menší kousky, eidam na čtverečky a každý čtvereček eidamu zamotáme do plátku anglické slaniny. Pórek nebo oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.

  2. Na špejle nebo jehly napichujeme střídavě kousky jater, masa, cibule (pórku) a eidamu ve slanině. Potom jen mírně osolíme a opepříme.

  3. Špízy namáčíme v těstíčku a na mírném ohni usmažíme dozlatova.

  4. Na těstíčko rozmícháme vejce, bílé víno, trochu opepříme, přidáme vegetu nebo grilovací koření, sekanou zelenou petrželku a tolik hladké mouky, aby bylo těstíčko dost husté.

  5. Usmažené špízy podáváme s kečupem a jako přílohu volíme hranolky nebo bramborovou kaši.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!