Špikované hovězí na česneku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek 40 g máslo 1 ks cibule 0 l pivo 1 lžíce rajčatový protlak 1 list bobkový list 1 kg hovězí zadní 150 g kořenová zelenina 100 g uzená slanina 4 ks loupaná rajčata podle chuti sůl 1 snítka tymián mletý pepř podle potřeby hovězí vývar
Postup Špikované hovězí na česneku recept
Postup přípravy receptu
-
Libové hovězí (omyté a dobře osušené) prošpikujeme nakrájenou slaninou a několika stroužky česneku. Celý kus masa nejprve zprudka orestujeme ze všech stran na másle. Poté přidáme cibuli nakrájenou na malé kostičky, nakrájenou a očištěnou zeleninu, oloupaná nakrájená rajčata a protlak. Zalijeme trochou vývaru a dochutíme solí, pepřem, bobkovým listem a snítkou tymiánu. Vaříme za občasného podlévání vývaru do změknutí masa.
Měkké maso vyjmeme. Do omáčky přidáme lisovaný česnek a zalijeme pivem. Omáčku provaříme a přecedíme.
Špikované hovězí na česneku nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a přelijeme pivní omáčkou. Špikované hovězí na česneku podáváme s oblíbenou přílohou jako hlavní chod.