Špikované hovězí na česneku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
40 g máslo
1 ks cibule
0 l pivo
1 lžíce rajčatový protlak
1 list bobkový list
1 kg hovězí zadní
150 g kořenová zelenina
100 g uzená slanina
4 ks loupaná rajčata
podle chuti
sůl
1 snítka tymián
mletý pepř
podle potřeby
hovězí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Libové hovězí (omyté a dobře osušené) prošpikujeme nakrájenou slaninou a několika stroužky česneku. Celý kus masa nejprve zprudka orestujeme ze všech stran na másle. Poté přidáme cibuli nakrájenou na malé kostičky, nakrájenou a očištěnou zeleninu, oloupaná nakrájená rajčata a protlak. Zalijeme trochou vývaru a dochutíme solí, pepřem, bobkovým listem a snítkou tymiánu. Vaříme za občasného podlévání vývaru do změknutí masa.

  2. Měkké maso vyjmeme. Do omáčky přidáme lisovaný česnek a zalijeme pivem. Omáčku provaříme a přecedíme.

  3. Špikované hovězí na česneku nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a přelijeme pivní omáčkou. Špikované hovězí na česneku podáváme s oblíbenou přílohou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!