Špikovaná krůtí prsa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce máslo
0.5 lžíce tymián
1 ks šalotka
150 ml bílé víno
mletý bílý pepř
100 g uzené maso
600 g krůtí prsa
50 g slunečnicové semínko
150 g česnekovopepřový bok
1 ks čekankový puk
instantní jiška

Postup přípravy receptu

  1. Libové uzené maso nakrájíme na špalíčky. Krůtí prsa dobře opláchneme a pečlivě osušíme. Tenkým ostrým nožem uděláme do masa otvory a naplníme je špalíčky uzeného masa. Na povrchu maso osolíme a opepříme mletým bílým pepřem. Prošpikované krůtí maso obalíme do plátků česnekového boku a posypeme tymiánem.

  2. Potom obalené a prošpikované krůtí maso položíme na plát alobalu a pečlivě ho zabalíme, aby z něj při pečení zbytečně nevytékala šťáva. Zabalené maso opatrně přendáme do pekáčku, který vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 190 °C přibližně 10 minut.

  3. Do pekáčku nalijeme trochu vody a pečeme ještě 25 minut. Pak maso vybalíme a šťávu slijeme do pekáčku. Šalotku nakrájíme, na másle ji orestujeme, zalijeme vínem a přidáme výpek. Šťávu přivedeme k varu, zahustíme jíškou, dochutíme solí a pepřem.

  4. Slunečnicová semínka opečeme na suché pánvi dozlatova a přesypeme do misky. Do pánve dáme zbylé máslo a krátce na něm opečeme čekankové puky. Osolíme je a opepříme. Opečenou čekanku přendáme na talíř, na ní položíme nakrájená krůtí prsa, přelijeme omáčku a posypeme praženými slunečnicovými semínky.

  5. 1 porce asi 2667 kJ/637 kcal.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!