Špenátový koláč z palačinek s tuňákem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- směs 3 stroužky česnek 2 hrnky mléko 0 ks cibule 2 lžíce mouka 1 balíček špenát 2 ks tavený sýr mražená kukuřice podle chuti sůl bazalka sójová omáčka mletý černý pepř těsto 2 ks vejce 1 hrnek mléko 100 g hladká mouka náplň 0 konzerv tuňák podle potřeby olej na smažení tvrdý sýr
Postup Špenátový koláč z palačinek s tuňákem recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si klasické těsto na palačinky. Smícháme mléko, hladkou mouku, vejce a přidáme trochu soli. Můžeme přidat bylinky jako například bazalku.
Osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, uděláme zásmažku z hladké mouky, zalijeme mlékem a uvedeme k varu. Dochutíme solí a mletým pepřem. Do této varianty jsem přidala i trochu sladké sójové omáčky. Přidáme sekaný špenát. Je lepší, když je konzistence hustší než klasický špenát, lépe se s ním pak pracuje. Zahustíme 2 trojúhelníčky taveného sýra, můžeme přidat kukuřici a po povaření na závěr přidáme 3 rozetřené stroužky česneku.
Do vymazané zapékací mísy postupně vrstvíme palačinku, špenátovou směs a rozdrobené kousky tuňáka. Množství mi vyšlo celkem na 3 vrstvy. Můžeme posypat strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby na asi 20 minut.
Špenátový koláč z palačinek s tuňákem nakrájíme a podáváme. Nebojte se kombinace chuti špenátu a tuňáka, je to opravdu lahodné.