Špenátový koláč z palačinek s tuňákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
3 stroužky česnek
2 hrnky mléko
0 ks cibule
2 lžíce mouka
1 balíček špenát
2 ks tavený sýr
mražená kukuřice
podle chuti
sůl
bazalka
sójová omáčka
mletý černý pepř
těsto
2 ks vejce
1 hrnek mléko
100 g hladká mouka
náplň
0 konzerv tuňák
podle potřeby
olej na smažení
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si klasické těsto na palačinky. Smícháme mléko, hladkou mouku, vejce a přidáme trochu soli. Můžeme přidat bylinky jako například bazalku.

  2. Osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, uděláme zásmažku z hladké mouky, zalijeme mlékem a uvedeme k varu. Dochutíme solí a mletým pepřem. Do této varianty jsem přidala i trochu sladké sójové omáčky. Přidáme sekaný špenát. Je lepší, když je konzistence hustší než klasický špenát, lépe se s ním pak pracuje. Zahustíme 2 trojúhelníčky taveného sýra, můžeme přidat kukuřici a po povaření na závěr přidáme 3 rozetřené stroužky česneku.

  3. Do vymazané zapékací mísy postupně vrstvíme palačinku, špenátovou směs a rozdrobené kousky tuňáka. Množství mi vyšlo celkem na 3 vrstvy. Můžeme posypat strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby na asi 20 minut.

  4. Špenátový koláč z palačinek s tuňákem nakrájíme a podáváme. Nebojte se kombinace chuti špenátu a tuňáka, je to opravdu lahodné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!