Špenátový šnek recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
olej
sůl
100 g šunka
4 ks rajčata
1 ks žloutek
1 ks cibule
1 balíček listové těsto
1 balíček mražený špenát
100 g tvrdý sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto poklademe plátky šunky a přeložíme stejně jako závin

  2. V kastrůlku zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme špenát, který ochutíme solí, prolisovaným česnekem a podusíme. Tuto špenátovou směs navršíme uprostřed svinutého závinu a posypeme nastrouhaným sýrem. Okraje špenátového šneku potřeme žloutkem

  3. Špenátový šnek pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 - 20 minut

  4. Mezitím si připravíme omáčku. Rajčata omyjeme, nakrájíme nadrobno a podusíme v kastrůlku. Opepříme, osolíme a podle chuti přidáme ještě trochu rajčatového protlaku či kečupu

  5. Špenátový šnek nakrájíme na porce, po stranách polijeme rajčatovou omáčkou a podáváme

  6. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!