Jehněčí kotletky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 lžic olej
sůl
vývar
1 lžíce med
1 lžička plnotučná hořčice
1 lžíce bílý vinný ocet
mletý černý pepř
4 - 5 snítek čerstvá máta
800 g kotletka z jehněčího hřbetu

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí hřbet očistíme a nasekáme na malé kotletky. Lístky máty jemně nasekáme a promícháme s medem, hořčicí, vinným octem a olejem. Kotletky osolíme, opepříme, promícháme a promneme s marinádou. Jehněčí kotletky odložíme do chladu alespoň na 2 hodiny

  2. Naložené maso i s marinádou přendáme do pekáčku, podlijeme malým množstvím vývaru a při 180°C upečeme jehněčí kotletky doměkka

  3. Upečené jehněcí kotletky rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme se špenátem a smaženými bramborovými kroketami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!