Špenátové knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
1 špetka sůl
1 ks vejce
2 ks žloutek
125 g ricotta
mletý pepř
1 špetka muškátový oříšek
3 lžíce strouhaný parmezán
2 lžíce strouhaný pecorino
těsto
1 ks šalotka
3-4 lžíce hladká mouka
250 g špenátové listy
na ozdobu
2 lžíce piniové oříšky
2 lžíce hoblinky parmezánu
máslo
4 lžíce rozpuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  1. Špenát usekáme nadrobno, podusíme se šalotkou na másle a necháme trochu vychladnout.

  2. Mezitím vymícháme vejce, žloutky, ricottu, oba strouhané sýry, muškátový oříšek, sůl a pepř na hladký krém. Přidáme špenát a dobře promícháme. Nakonec vmícháme prosátou hladkou mouku, až vznikne lehké těsto. Těsto uděláme raději řidší, přidat mouku lze vždy.

  3. Zkusíme uvařit jeden knedlíček zformovaný dvěma mokrými lžícemi. Když vyplave, necháme ho ještě dvě minuty povařit a zkusíme konsistenci. Měl by být nerozvařený, jemný a nadýchaný. Je-li třeba, přidáme buď mouku nebo ricottu.

  4. Horké knedlíčky posypeme nasucho orestovanými jádry (oříšky) pinie, ozdobíme hoblinkami parmezánu a pokapeme lžící rozpuštěného másla. Rozpočet je pro dvě osoby jako vydatné hlavní jídlo nebo pro čtyři coby předkrm nebo mezichod. Množství vystačí na 14 - 16 knedlíčků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!