Pivní tyčky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička cukr
0,5 hrnků olej
0,5 lžiček sůl
1 ks vejce
kmín
mák
0,75 balíčků kvasnice
0,5 lžiček pepř
2,5 hrnky polohrubá mouka
hrubá sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mouku nasypeme do mísy a uděláme důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, cukr a zalijeme částí vlažného piva. Zaprášíme moukou a takto připravené kvasnice necháme vzejít. Pak přidáme olej, sůl, pepř, zbylé pivo a vypracujeme těsto. Těsto na pivní tyčky necháme asi půl hodiny kynout

  2. Po vykynutí těsto znovu propracujeme, rozdělíme na menší kousky a tvoříme tyčky nebo preclíky. Pivní tyčky klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vajíčkem a posypeme hrubou solí s kmínem nebo mákem

  3. Pivní tyčky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut

  4. Pivní tyčky podáváme jako slanou chuťovku k pivu, vínu apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!