Křupavé domácí rohlíčky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
300 ml mléko
kmín
1 lžička cukr krupice
sezam
mák
20 g kvasnice
500 g hladká mouka
70 g vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Z kvasnic, cukru a mléka připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, osolíme, přidáme sádlo a kvásek. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme nakynout

  2. Těsto rozdělíme na polovinu a každou rozválíme na kruh. Rádylkem je rozdělíme na 8 dílků, které stočíme do rohlíků. Rohlíky necháme na plechu chvíli kynout, pak je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem, mákem, sezamem nebo jinými semínky, případně mletou paprikou či strouhaným sýrem

  3. Rohlíky vložíme do vyhřáté trouby a upečeme do zezlátnutí. Pečeme asi 20 minut při 180 °C

  4. Křupavé domácí rohlíčky necháme vychladnout a podáváme jako vynikající pečivo při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!