Špenátová polévka se smetanou a vejci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2-4 ks vejce 2 lžíce máslo petrželka 1 ks cibule 2 dl smetana 1 kostka masox mletý pepř 3 lžíce hladká mouka 1 balíček mražený špenát
Postup Špenátová polévka se smetanou a vejci recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nasekáme najemno.
Na másle osmahneme nakrájenou cibulku. Přidáme hladkou mouku a připravíme tzv. cibulovou jíšku. Pak ji zalijeme 3/4 litrem vody a přidáme 1 masox. Vše přivedeme k varu a přimícháme rozmrazený špenát, výborný je hrubě sekaný. Špenátovou polévku povaříme asi 10 minut. Pak ji zalijeme smetanou, kterou necháme přejít varem a dochutíme solí a pepřem.
Na talíři do přidáme do hotové špenátové polévky nakrájená uvařená vejce. Stejným způsobem můžeme připravit polévku z brokolice, mrkve nebo pórku. Vejce můžeme též rozšlehat a v polévce je nechat srazit. Na závěr přidáme nasekanou petrželku. Špenátovou polévku se smetanou a vejci podáváme nejlépe teplou.