Špenátová polévka se smetanou a vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2-4 ks vejce
2 lžíce máslo
petrželka
1 ks cibule
2 dl smetana
1 kostka masox
mletý pepř
3 lžíce hladká mouka
1 balíček mražený špenát

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno.

  2. Na másle osmahneme nakrájenou cibulku. Přidáme hladkou mouku a připravíme tzv. cibulovou jíšku. Pak ji zalijeme 3/4 litrem vody a přidáme 1 masox. Vše přivedeme k varu a přimícháme rozmrazený špenát, výborný je hrubě sekaný. Špenátovou polévku povaříme asi 10 minut. Pak ji zalijeme smetanou, kterou necháme přejít varem a dochutíme solí a pepřem.

  3. Na talíři do přidáme do hotové špenátové polévky nakrájená uvařená vejce. Stejným způsobem můžeme připravit polévku z brokolice, mrkve nebo pórku. Vejce můžeme též rozšlehat a v polévce je nechat srazit. Na závěr přidáme nasekanou petrželku. Špenátovou polévku se smetanou a vejci podáváme nejlépe teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!