Špenátová polévka s uzeným lososem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
7 g máslo
40 g cibule
20 g čedar
300 ml zeleninový vývar
50 g uzený losos
250 g mražený listový špenát
podle chuti
smetana

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Větší stroužek česneku oloupeme a také nakrájíme.

  2. Na másle opečeme nakrájenou cibuli a česnek. Přihodíme rozmražené listy špenátu a ještě chvíli restujeme. Zalijeme cca 300 ml zeleninového vývaru a dusíme asi 10 minut. Pak přilijeme smetanu (ne příliš), přidáme nastrouhaný výraznější sýr (čedar, Comte, Gruyére apod.) a necháme ještě chvíli povařit.

  3. Špenátovou polévku rozmixujeme na hladký krém.

  4. Špenátovou polévku podáváme s kousky uzeného divokého lososa (v případě obyčejného uzeného lososa použijeme ryby o něco méně, je více tučný). Polévku podáváme teplou i studenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!