Španělský ptáček z robi plátků recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 plátky šunka
1 lžička plnotučná hořčice
0.5 ks sterilovaná okurka
0.5 ks vejce natvrdo
150 g robi maso (plátky)
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
cibule
hladká mouka
vývar nebo voda
vepřové kosti a ořezy

Postup přípravy receptu

  1. Plátky robi masa osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, obložíme plátkem šunky, hranolkem kyselé okurky a čtvrtkou vařeného vajíčka. Neboli postupujeme jako klasicky u masa. Zajistíme párátkem, vložíme do pekáčku a krátce zapečeme.

  2. Připravíme si vepřovou šťávu. Budeme potřebovat vepřové kosti nebo ořezy masa, nadrobno nakrájenou cibuli, trochu hladké mouky na jíšku, sůl a mletý černý pepř. Cibuli orestujeme dozlatova, přidáme kosti s ořezy a restujeme, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Vydusíme skoro až na tuk, poté vše vyjmeme, zasypeme moukou a orestujeme. Zalijeme znovu vodou a provaříme, poté přecedíme a dochutíme solí a mletým černým pepřem.

  3. Španělského ptáčka z robi plátků podáváme s rýží, bramborem, těstovinami. Ten kdo si nehlídá linii, může i kynutý knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!