Španělský ptáček s omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 plátky zadní hovězí omáčka 2 plátky slanina 50 g máslo 1 ks cibule 2 lžíce sádlo 1 lžička plnotučná hořčice 30 g hladká mouka 1 l hovězí vývar podle chuti sůl plnotučná hořčice mletý černý epř náplň 2 ks vejce 4 plátky šunka 12 plátků anglická slanina 2 ks sterilované okurky
Postup Španělský ptáček s omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Dva plátky slaniny nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Tenké plátky masa (1 plátek - 100 g) naklepeme přes folii. Naklepané plátky osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý potřený plátek položíme 3 plátky slaniny, čtvrtku uvařeného vejce, čtvrtku okurky a šunku, kterou jsme srolovali do ruličky. Naplněný plátek masa srolujeme a svážeme nití.
Španělské ptáčky opečeme v hrnci na sádle ze všech stran a potom je odebereme. Do základu vložíme cibuli, kterou osmažíme s nakrájenou slaninou do zlatohněda. Dále do základu vložíme hořčici a promícháme. Podlijeme trochou vývaru, vložíme ptáčky a vaříme je s podléváním vývarem do změknutí.
Ptáčky odebereme a omáčku zahustíme máslem s moukou. Omáčku provaříme, poté přecedíme a dochutíme. Do omáčky vrátíme ptáčky a prohřejeme je. Pozor, abychom při podávání nezapomněli odebrat nit.
Španělského ptáčka s omáčkou podáváme s přílohou, která nám chutná.