Španělský ptáček s omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 plátky zadní hovězí
omáčka
2 plátky slanina
50 g máslo
1 ks cibule
2 lžíce sádlo
1 lžička plnotučná hořčice
30 g hladká mouka
1 l hovězí vývar
podle chuti
sůl
plnotučná hořčice
mletý černý epř
náplň
2 ks vejce
4 plátky šunka
12 plátků anglická slanina
2 ks sterilované okurky

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Dva plátky slaniny nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Tenké plátky masa (1 plátek - 100 g) naklepeme přes folii. Naklepané plátky osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý potřený plátek položíme 3 plátky slaniny, čtvrtku uvařeného vejce, čtvrtku okurky a šunku, kterou jsme srolovali do ruličky. Naplněný plátek masa srolujeme a svážeme nití.

  3. Španělské ptáčky opečeme v hrnci na sádle ze všech stran a potom je odebereme. Do základu vložíme cibuli, kterou osmažíme s nakrájenou slaninou do zlatohněda. Dále do základu vložíme hořčici a promícháme. Podlijeme trochou vývaru, vložíme ptáčky a vaříme je s podléváním vývarem do změknutí.

  4. Ptáčky odebereme a omáčku zahustíme máslem s moukou. Omáčku provaříme, poté přecedíme a dochutíme. Do omáčky vrátíme ptáčky a prohřejeme je. Pozor, abychom při podávání nezapomněli odebrat nit.

  5. Španělského ptáčka s omáčkou podáváme s přílohou, která nám chutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!