Španělské ptáčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 plátků slanina
5 plátků šunka
1 ks cibule
5 plátků hovězí maso
1 ks vejce natvrdo
podle potřeby
olej
máslo
hladká mouka
podle chuti
sůl
hořčice
mletý pepř
sterilované okurky

Postup přípravy receptu

  1. Tenké plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Plátky naplníme plátkem šunkového salámu nebo šunky, proužkem slaniny, čtvrtkou natvrdo uvařeného vejce a kouskem okurky. Maso stočíme a dobře upevníme jehlami na závitky nebo párátky.

  2. Na směsi oleje s máslem osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Vložíme závitky a osmahneme je ze všech stran, mírně podlijeme a pod pokličkou dusíme doměkka. Španělské ptáčky pak vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zamícháme a důkladně povaříme. Šťávu přecedíme, z ptáčků odstraníme párátka nebo jehly, maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.

  3. Španělské ptáčky podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!