Španělská mísa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej 3 ks cibule 6 ks rajče 2 ks pomeranč 1 ks červená paprika 2 ks zelená paprika 1 lžička mletá červená paprika 25 ml suché červené víno 1 ks pálivá chilli paprička 50 dkg mleté libové hovězí maso 75 dkg malé vařené brambory podle chuti sůl
Postup Španělská mísa recept
Postup přípravy receptu
-
Menší brambory oloupeme a uvaříme, zatím odložíme stranou. Oloupanou cibuli a omyté papriky bez semínek nakrájíme na proužky, sloupnutá rajčata na čtvrtky. Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky.
Na oleji osmažíme maso, přidáme cibuli, papriky a chilli, osolíme a asi 2 minuty smažíme. Přidáme rajčata papriku a víno, dusíme 10 minut. Pak vmícháme dílky pomeranče a brambory.
Španělskou mísu dáme zapéct na 5 minut do vyhřáté trouby a podáváme.