Španělská mísa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
3 ks cibule
6 ks rajče
2 ks pomeranč
1 ks červená paprika
2 ks zelená paprika
1 lžička mletá červená paprika
25 ml suché červené víno
1 ks pálivá chilli paprička
50 dkg mleté libové hovězí maso
75 dkg malé vařené brambory
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Menší brambory oloupeme a uvaříme, zatím odložíme stranou. Oloupanou cibuli a omyté papriky bez semínek nakrájíme na proužky, sloupnutá rajčata na čtvrtky. Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky.

  2. Na oleji osmažíme maso, přidáme cibuli, papriky a chilli, osolíme a asi 2 minuty smažíme. Přidáme rajčata papriku a víno, dusíme 10 minut. Pak vmícháme dílky pomeranče a brambory.

  3. Španělskou mísu dáme zapéct na 5 minut do vyhřáté trouby a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!