Španělská česneková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 stroužků česnek
0.5 lžičky sůl
1 ks vejce
2 lžíce strouhanka
2 lžíce petrželka
1 l voda
5 ks rajče
2 lžíce olivový olej
1 lžička polévkové koření maggi
podle chuti
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Česnek a rajčata oloupeme. Česnek nakrájíme na plátky. Rajčata nasekáme nadrobno. Můžeme použít i plechovku krájených rajčat, která nasekáme.

  2. V hrnci osmahneme česnekové plátky dozlatova. Přidáme strouhanku, rajčata, případně i malý rajský protlak. Podle chuti přidáme sůl, polovinu petrželky a krátce vše podusíme. Pak základ polévky zalijeme vodou. Česnekovou polévku necháme asi 10 minut vařit. Pak přidáme rozšlehané vejce, druhou půlku petrželky, maggi podle chuti a důkladně promícháme. Polévku zakryjeme poklicí, odstavíme a necháme asi 5 minut dojít.

  3. Španělskou česnekovou polévku podáváme s čerstvým bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!