Španělská česneková polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 stroužků česnek 0.5 lžičky sůl 1 ks vejce 2 lžíce strouhanka 2 lžíce petrželka 1 l voda 5 ks rajče 2 lžíce olivový olej 1 lžička polévkové koření maggi podle chuti mletý černý pepř
Postup Španělská česneková polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek a rajčata oloupeme. Česnek nakrájíme na plátky. Rajčata nasekáme nadrobno. Můžeme použít i plechovku krájených rajčat, která nasekáme.
V hrnci osmahneme česnekové plátky dozlatova. Přidáme strouhanku, rajčata, případně i malý rajský protlak. Podle chuti přidáme sůl, polovinu petrželky a krátce vše podusíme. Pak základ polévky zalijeme vodou. Česnekovou polévku necháme asi 10 minut vařit. Pak přidáme rozšlehané vejce, druhou půlku petrželky, maggi podle chuti a důkladně promícháme. Polévku zakryjeme poklicí, odstavíme a necháme asi 5 minut dojít.
Španělskou česnekovou polévku podáváme s čerstvým bílým pečivem.