Polévka z rybího filé recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 ks petrželka
5 dl mléko
1 ks cibule
pažitka
3 dl voda
1 ks pórek
1 ks mrkev
6 kuliček nové koření
1 ks zakysaná smetana
6 ks brambor
30 dkg rybí filé
1 lžíce hladká mouky
2 dl smetana 12%
1 kousek celeru
muškát.oříšek
1 ks bobkový listu

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme pórek nakrájený na proužky a na jemno nastrouhanou kořenovou zeleninu. Po 2 minutách opékání přidáme brambory nakrájené na úhledné kostičky, osolíme, přilijeme vodu, přihodíme nové koření a bobkový list a vaříme asi 10 minut tak aby brambory byly poloměkké. Pokud je vody málo, doléváme mlékem

  2. Pak vložíme rybí filé nakrájené na kostičky a vaříme dalších zhruba 10 minut dokud filé nezměkne

  3. Ve zbytku mléka rozkvedláme lžíci mouky a vlijeme do vařící polévky, přidáme 12% smetanu, špetku muškátového oříšku a dobře, za stálého míchání, provaříme

  4. Servírujeme na talířích s kopečkem zakysané smetany a posypané jemnou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!