Spaghetti carbonara recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
2 porce špagety
200 g smetana ke šlehání (31%)
podle chuti
sůl
pažitka
muškátový oříšek
čerstvá bazalka
mletý černý pepř
podle potřeby
šunka
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme podle návodu, scedíme a necháme okapat. Mezitím nakrájíme na kostičky uzeninu podle vlastního výběru (například uzený bůček, anglickou slaninu nebo šunku). Pažitku a bazalku nasekáme nadrobno.

  2. V misce smícháme smetanu s vejcem, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a kapku olivového oleje s bazalkou (není potřeba) a pořádně rozkvedláme - nejlépe vidličkou.

  3. Na kapce olivového oleje osmahneme uzeninu, dokud není křupavá. Kdo má rád cibuli, může přidat i na jemno nakrájenou cibulku, pokrmu to jen prospěje.

  4. K uzenině přidáme špagety, promícháme a zalijeme připravenou omáčkou. Nastrouháme trochu muškátového oříšku, pořádně promícháme a mírně provaříme, dokud omáčka nezhoustne. V případě potřeby dosolíme.

  5. Spaghetti carbonara ihned podáváme a můžeme dozdobit lístky bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!