Spaghetti al pomodoro recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
bazalka
1 svazeček bazalka
1 balíček špagety
oregano
parmazán
bobkový list
mletý pepř
5-6 ks rajčata na keříku

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou a nasekanou cibulku osmahneme na pánvi dozlatova, potom přidáme na kostičky nakrájená a omytá rajčata, osolíme a okořeníme pepřem, oreganem, nadrobno nasekaným stroužkem česneku a necháme prohřát.

  2. Mezitím opláchneme bazalku, cca 3 - 4 lístky (bez stopky), nadrobno nasekáme, přidáme do rajčat a promícháme. Zbylou bazalku volně položíme na rajčata do pánve, přidáme dva bobkové listy. Přiklopíme pokličkou a necháme cca 10 - 15 minut dusit, aby se nám chutě krásně propojily.

  3. Mezitím si uvaříme špagety podle návodu na obalu.

  4. Bazalku, kterou jsme položili na směs, vyjmeme i s bobkovým listem a vyhodíme.

  5. Spaghetti al pomodoro podáváme sypané strouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!