Špagety s tuňákem, olivami a kapary recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky kapary
10 ks olivy
400 g špagety
200 g tuňák v olivovém oleji
5 ks cherry rajčátka
1 sklenka bílé suché víno
podle chuti
česnek
sůl
petrželka
oregano
mletý pepř
peperončíno
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Ze skla nebo plechovky vyjmeme tuňáka, zbavíme ho oleje a vidličkou rozmačkáme. Olivy můžeme nakrájet na kroužky nebo je necháme celé.

  2. Na trošce olivového oleje (můžeme použít z tuňáka) osmahneme rozmáčklý česnek v košilce a jakmile začne vonět, odendáme ho a přidáme tuňáka. Chvilku smažíme, přidáme olivy, odkapané kapary a na malé kousky nakrájená rajčátka. Restujeme pár minut a podlijeme bílým vínem. Po vypaření alkoholu přidáme pár lžic vody, oregano a jemně nasekanou petrželku. Restujeme pár minut, směs přikryjeme a vypneme plotnu.

  3. Těstoviny uvařené al dente přidáme k tuňákové směsi, promícháme a na minutku orestujeme. Kdo má rád pikantní, může přidat trošku peperončína.

  4. Špagety s tunákem,olivami a kapary podáváme teplé jako hlavní chod. Na tento pokrm se nehodí parmazán, ale můžeme ozdobit čerstvou petrželkou.

  5. Špagety s tuňákem děláme i s rajčatovým pyré.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!