Špagety s tuňákem, olivami a kapary recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžičky kapary 10 ks olivy 400 g špagety 200 g tuňák v olivovém oleji 5 ks cherry rajčátka 1 sklenka bílé suché víno podle chuti česnek sůl petrželka oregano mletý pepř peperončíno podle potřeby olivový olej
Postup Špagety s tuňákem, olivami a kapary recept
Postup přípravy receptu
-
Ze skla nebo plechovky vyjmeme tuňáka, zbavíme ho oleje a vidličkou rozmačkáme. Olivy můžeme nakrájet na kroužky nebo je necháme celé.
Na trošce olivového oleje (můžeme použít z tuňáka) osmahneme rozmáčklý česnek v košilce a jakmile začne vonět, odendáme ho a přidáme tuňáka. Chvilku smažíme, přidáme olivy, odkapané kapary a na malé kousky nakrájená rajčátka. Restujeme pár minut a podlijeme bílým vínem. Po vypaření alkoholu přidáme pár lžic vody, oregano a jemně nasekanou petrželku. Restujeme pár minut, směs přikryjeme a vypneme plotnu.
Těstoviny uvařené al dente přidáme k tuňákové směsi, promícháme a na minutku orestujeme. Kdo má rád pikantní, může přidat trošku peperončína.
Špagety s tunákem,olivami a kapary podáváme teplé jako hlavní chod. Na tento pokrm se nehodí parmazán, ale můžeme ozdobit čerstvou petrželkou.
Špagety s tuňákem děláme i s rajčatovým pyré.