Špagety s masem a žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
1 balíček špagety
0.5 ks citronová kůra
zelená petrželka
500 g čerstvé houby nebo žampiony
mletý čený pepř
2 ks cibule nebo pórek
250 g pečené maso nebo uzenina
podle chuti
vegeta
podle potřeby
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, omyté a na plátky nakrájené žampiony. Když rostou hříbky, použijeme je místo žampionů. Ochutíme solí, šťávou z půlky citronu a přidáme asi lžíci vody. Dusíme doměkka.

  2. Předem upečené maso nebo vařené uzené, případně ostravskou klobásu apod., nakrájíme na kostičky a dáme k houbám prohřát.

  3. Zatím si uvaříme špagety podle návodu, scedíme je a promícháme s dušenými houbami s masem a podle chuti ochutíme vegetou, opepříme a horké posypeme strouhaným sýrem s posekanou petrželkou (kudrnkou).

  4. Špagety s masem a žampiony podáváme se zelným salátem nebo kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!