Šoulet recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 lžíce olej
sůl
1 lžička majoránka
2 ks cibule
200 g kroupy
250 g hrách
tuk na vymazání
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hrách propláchneme a namočíme ho asi na 4 hodiny do studené vody. V této vodě ho pak uvaříme doměkka a scedíme. Kroupy dokonale propláchneme, vsypeme do většího množství osolené vody a také je uvaříma doměkka. Kroupy občas promícháme, protože mají tendenci se přichycovat. Uvařené kroupy scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.

  2. Mezitím očistíme cibule a česnek. Česnek prolisujeme a cibule nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a cibule na něm pomalu smažíme dozlatova.

  3. Kroupy promícháme s hrachem, přidáme česnek, podle chuti směs osolíme, opepříme, přidáme majoránku a část smažené cibule.

  4. Pekáček vymažeme máslem nebo tukem, rozetřeme do něj směs, zakapeme zbylým olejem s cibulkou a zapečeme v horké troubě. Přibližně 190 °C.

  5. Do šouletu zapékáme maso nebo jej podáváme samotný se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!