Sorbet z manga recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks bílek
0.5 ks pomeranč
3 ks mango
125 ml suché bílé víno
tekuté sladidlo
125 ml minerální voda
na ozdobu
čerstvá máta
plátky manga

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé mango opláchneme pod proudem studené vody, oloupeme a odkrájíme od pecky. Kousky manga dáme do mixéru a šleháme dohladka.

  2. Dohromady smícháme pomerančovou šťávu vymačkanou z pomeranče, víno, minerální vodu a mangové pyré. Směs dáme v míse vychladit, dokud se na okrajích nezačne vytvářet led. Přelejeme do vychlazené misky a led rozmačmáme vidličkou.

  3. Z bílku ušleháme tuhý sníh a ten pomalu vmícháme do mangové směsi. Osladíme podle chuti tekutým sladidlem. Směs přelejeme do chladící misky a dáme zmrazit.

  4. Před podáváním necháme asi 10 minut rozmrazit a rozdělíme do pohárů. Sorbet ozdobíme plátky čerstvého manga a čerstvou mátou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!