Koláčky s tvarohem a rebarborou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
1 ks vejce
3 ks žloutek
200 ml mléko
100 g cukr krupice
80 g cukr moučka
350 g rebarbora
1 balíček vanilkový cukr
500 g hladká mouka
250 g měkký tvaroh
80 g přepuštěné máslo
1 kostka droždí (42 g)

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru oloupeme, nakrájíme na asi 1 cm velké kousky, které spolu se 3 lžícemi cukru a lžící vody krátce podusíme, až jsou na skus. Takto připravenou rebarboru necháme vychladnout

  2. Mezitím si připravíme kynuté těsto. Mouku prosejeme se špetkou soli do mísy a do středu rozdrobíme čerstvé droždí, které posypeme lžící cukru a zalijeme asi 50 ml vlažného mléka. Jakmile se droždí rozpustí, přidáme žloutky, zbývající cukr, vlahé mléko a rozpuštěné máslo. Ze směsi uhněteme hladké těsto, které necháme zakryté 30 minut kynout

  3. Mezitím si připravíme náplň. Z tvarohu, 1 celého vejce, moučkového a vanilkového cukru umícháme v misce hladkou náplň

  4. Vykynuté těsto rozdělíme na čtvrtiny, ze kterých vyválíme válečky. Z každého pak nakrájíme stejnoměrné kousky těsta a utvoříme koule o průměru asi 3 - 4 cm, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Koule necháme asi 30 minut vykynout, pak do nich uděláme důlky, které plníme tvarohem a navrch položíme kousky rebarbory

  5. Koláčky s tvarohem a rebarborou potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 180 °C asi 20 - 25 minut dorůžova

  6. Koláčky s tvarohem a rebarborou podáváme jako moučník ke kávě nebo čaji, dobré jsou i jen tak na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!