Sorbet z jogurtu a broskví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks jahody
3 lžíce med
1 lžička vanilkový cukr
300 g bílý jogurt
300 g broskev
na ozdobu
mandlové lupínky
4-6 lístků čerstvá máta

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme si broskve a nakrájíme najemno. Vložíme do mixéru a rozmixujeme společně s bílým jogurtem, přidáme med a cukr. Dáme vychladit asi na 40 minut do mrazničky.

  2. Po vychlazení důkladně promícháme. Na dno sklenice dáme plátky zbylých broskví nebo plátek jahod. Pak přidáme vychlazenou a rozmíchanou hmotu.

  3. Na ozdobení sorbetu použijeme lístky čerstvé máty a posypeme mandlovými lupínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!