Sojové karbanátky se zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
2 - 3 lžíce strouhanka
strouhanka
1 ks cibule
1 l voda
4 ks mrkev
1 ks petržel
2 - 3 lžíce hladká mouka
olej na smažení
2 - 3 lžičky drcený kmín
300 g tvrdý sýr
1 kostka hovězí bujon
mletý černý pepř
1 lžička provensálské bylinky
200 g sójové kostky
1/2 ks celer (bulva)
1 lžíce plnotučná hořčíce

Postup přípravy receptu

  1. Do většího kastrolu nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Očistíme si zeleninu a pokrájíme ji na kousky. Oloupeme a nakrájíme cibuli

  2. Do vroucí vody přidáme nakrájenou mrkev, celer, petržel, cibuli a kostku bujonu. Vsypeme sojové kostky a na mírném ohni povaříme 10 - 15 minut. Uvařenou zeleninu a sojové kostky odstavíme

  3. Nakrájíme si na menší kousky sýr, připravíme česnek

  4. Uvařenou zeleninu a sojové kostky rozmixujeme a přendáme do mísy. Rozmixujeme také nakrájený sýr, česnek a koření (postačí nahrubo) a přidáme ke směsi zeleniny a sojových kostek. Doplníme vejcem, hořčicí, hladkou moukou a strouhankou. Dobře promícháme, dochutíme podle potřeby solí a pepřem

  5. Lžící odebíráme směs a obalujeme ve strouhance. V dlaních tvarujeme karbanátky

  6. Rozpálíme olej a dozlatova v něm smažíme připravené sojové karbanátky se zeleninou

  7. Hotové sojové karbanátky se zeleninou podáváme teplé s bramborovou kaší nebo studené s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!