Sojové karbanátky se zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks vejce 2 - 3 lžíce strouhanka strouhanka 1 ks cibule 1 l voda 4 ks mrkev 1 ks petržel 2 - 3 lžíce hladká mouka olej na smažení 2 - 3 lžičky drcený kmín 300 g tvrdý sýr 1 kostka hovězí bujon mletý černý pepř 1 lžička provensálské bylinky 200 g sójové kostky 1/2 ks celer (bulva) 1 lžíce plnotučná hořčíce
Postup Sojové karbanátky se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Do většího kastrolu nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Očistíme si zeleninu a pokrájíme ji na kousky. Oloupeme a nakrájíme cibuli
Do vroucí vody přidáme nakrájenou mrkev, celer, petržel, cibuli a kostku bujonu. Vsypeme sojové kostky a na mírném ohni povaříme 10 - 15 minut. Uvařenou zeleninu a sojové kostky odstavíme
Nakrájíme si na menší kousky sýr, připravíme česnek
Uvařenou zeleninu a sojové kostky rozmixujeme a přendáme do mísy. Rozmixujeme také nakrájený sýr, česnek a koření (postačí nahrubo) a přidáme ke směsi zeleniny a sojových kostek. Doplníme vejcem, hořčicí, hladkou moukou a strouhankou. Dobře promícháme, dochutíme podle potřeby solí a pepřem
Lžící odebíráme směs a obalujeme ve strouhance. V dlaních tvarujeme karbanátky
Rozpálíme olej a dozlatova v něm smažíme připravené sojové karbanátky se zeleninou
Hotové sojové karbanátky se zeleninou podáváme teplé s bramborovou kaší nebo studené s čerstvou zeleninou.