Sójové karbanátky se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
česnek
2 špetky sůl
1 ks vejce
1 hrnek strouhanka
1 lžička koření na mleté maso
1 ks větší cibule
20 dkg tvrdý sýr
2 špetky mletý černý pepř
1 balíček sójový granulát
na obalení
strouhanka
nálev
2 ks bobkový list
1 lžíce sójová omáčka
1 lžička drcený tymián
1 lžička mletý zázvor
2 ks masový bujon
8 kuliček celý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Sójový granulát připravíme podle návodu na obalu. Já ho připravuji takto: Vodu přivedeme k varu, přidáme vývar v kostce, sůl, celý pepř, nové koření, tymián, mletý zázvor a nové koření. Povaříme pár minut a podle chuti ještě dosolíme či přidáme sójovou omáčku. Pak vsypeme granulát, chvíli povaříme, odstavíme a necháme vychladnout. Pro lepší chuť necháme odležet v lednici do druhého dne.

  2. Z hrnce vyndáme koření a z granulátu vymačkáme přebytečnou tekutinu. Granulát vložíme do mísy, přidáme najemno nastrouhaný sýr, najemno nakrájenou cibuli, koření na mleté maso, vejce, rozetřený česnek, osolíme, opepříme. Promícháme (nejlépe rukama) a postupně přidáváme strouhanku. Konzistence by měla být taková, aby se daly tvořit karbanátky. Sójové karbanátky následně obalíme ve strouhance či v kukuřičné strouhance.

  3. Teď už jen rozpálíme olej na pánvi a usmažíme z obou stran dozlatova.

  4. Sójové karbanátky se sýrem podáváme s kaší a okurkovým salátem. Sójové karbanátky jsou vynikající též studené jen tak s chlebem, hořčicí a naloženou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!