Snídaňový světlý chléb recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 lžička sůl
1 ks vejce
180 ml mléko
25 g tuk
100 ml voda
500 g hladká mouka
tuk na vymazání
1/2 kostky čerstvé droždí

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu, hlavně mouka. Do vlažného mléka přidáme lžičku cukru a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek promícháme a necháme chvilku vzejít

  2. Mouku smícháme se solí. Přidáme tuk a vzešlý kvásek, vejce rozšlehané ve vodě a zaděláme těsto. Těsto důkladně propracujeme a necháme v teple vykynout. Troubu předehřejeme na 180 °C

  3. Zatím si vymastíme nádobu na chléb. Do formy rozložíme chlebové těsto, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě jej zvolna pečeme dozlatova

  4. Upečený snídaňový světlý chléb vyklopíme z formy a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!