Snídaňový světlý chléb recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 1 lžička sůl 1 ks vejce 180 ml mléko 25 g tuk 100 ml voda 500 g hladká mouka tuk na vymazání 1/2 kostky čerstvé droždí
Postup Snídaňový světlý chléb
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu, hlavně mouka. Do vlažného mléka přidáme lžičku cukru a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek promícháme a necháme chvilku vzejít
Mouku smícháme se solí. Přidáme tuk a vzešlý kvásek, vejce rozšlehané ve vodě a zaděláme těsto. Těsto důkladně propracujeme a necháme v teple vykynout. Troubu předehřejeme na 180 °C
Zatím si vymastíme nádobu na chléb. Do formy rozložíme chlebové těsto, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě jej zvolna pečeme dozlatova
Upečený snídaňový světlý chléb vyklopíme z formy a můžeme podávat.