Snídaňový talíř s muchomůrkami recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
6 ks vejce
máslo
1 snítka pažitka
hořčice
3 ks rajče
mletý pepř
1 balíček měkký tvaroh
2 ks tavený sýr
1 svazeček čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Vybereme žloutky, přidáme trochu soli, pepř, hořčici, tavený sýr, přičemž trochu si z něj odložíme na zdobení hlaviček muchomůrek. Másla dáme jen tolik, aby se dala tato pomazánka natírat na pečivo. Pomazánkou naplníme zpátky vejce

  2. Tvaroh rozmícháme s máslem, solí a posekanou pažitkou. Můžeme podle chuti přidat i mletou papriku, ale nedávám ji

  3. Doprostřed talíře dáme misku, do které jsme dali štamprli s pažitkou. Kolem ní dáme tvarohovou pomazánku do věnce, a taktéž vajíčkovou, která nám zůstane po naplnění vajec

  4. Nakonec si seřízneme spodní díl vajíček, aby lépe stála, naplníme je vajíčkovou pomazánkou. To je noha muchomůrky. Na ni položíme půlku rajčete a odloženým taveným sýrem na hlavičce uděláme puntíky. Muchomůrkami ozdobíme talíř a máme hotovo

  5. Snídaňový talíř s muchomůrkami podáváme ke snídani, ale hodí se i večeři. Nezapomeneme na čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!