Sněhové špičky s čokoládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 ks kulatá oplatka
náplň
6 ks vejce
360 g cukr moučka
0 lžiček kakaový prášek
poleva
1 lžíce máslo
100 g cukr krystal
70 g tmavá čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Vaječné bílky se 6 lžícemi vody, polovinou cukru a kakaovým práškem vyšleháme ve vodní lázni do polotuhé hmoty. Jakmile máme polotuhou hmotu, přidáme zbytek cukru a teď již šleháme do pevné konzistence. Bílkovou pevnou hmotu přendáme do cukrářského sáčku.

  2. Na plech s pečicím papírem poskládáme kulaté oplatky dál od sebe a na každou oplatku vymáčkneme část pevného bílku ze sáčku. Oplatky s náplní pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut. Špičky necháme zcela vychladnout.

  3. Vodu vaříme s cukrem, dokud se zcela nerozpustí. Kvalitní čokoládu rozlámeme a rozpustíme ve vodní lázni s máslem. Do rozpuštěné čokolády za stálého míchání přidáváme po lžících cukrový sirup, dokud čokoláda nemá hladkou konsistenci. Čokoládu necháme mírně vychladnout, poté ponoříme sněhové vychladlé špičky a potom je necháme na tácku ztuhnout.

  4. Sněhové špičky s čokoládou podáváme jako sladké cukroví. U receptu se může vynechat kakao a do čokolády můžeme přidat kokos.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!