Sněhové košíčky s jogurtovou náplní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g solamyl
6 ks bílek
150 g cukr krupice
150 g cukr moučka
náplň 1
2 lžičky cukr moučka
1 lžička želatina
2 balíčky vanilkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání
2 kelímky smetanový jogurt (150g)
náplň
1 lžička želatina
1 sklenice broskvový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Po částech přisypeme cukr krupici a vyšleháme.

  2. Moučkový cukr smícháme se solamylem a opatrně vmícháme do sněhu. Sněhem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme těsně vedle sebe pusinky do tvaru kruhu velikosti formiček, ve kterých budeme připravovat jogurtovou náplň. Vložíme do vyhřáté trouby a sušíme při 100 °C do zatuhnutí.

  3. Broskvový kompot scedíme a broskve nakrájíme na měsíčky, které naskládáme do formiček vypláchnutých studenou vodou. Želatinu rozmícháme se šťávou z kompotu, necháme nabobtnat a rozpustíme. Nevaříme! Želatinou zalijeme broskve, necháme zchladnout a vložíme do ledničky ztuhnout.

  4. Jogurt, cukr a vanilkový cukr utřeme dohladka. Želatinu rozpustíme ve trošce vody a vmícháme do jogurtu. Smetanu vymícháme s vanilkovým cukrem do tuha a vzniklou šlehačku zamícháme do jogurtu. Jogurtovou náplní naplníme formičky s broskvemi a dáme zmrazit.

  5. Mražené dortíky vyklopíme z formiček do sněhového kruhu. Broskev bude jako ozdoba nahoře. Dortíky ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!