Tzatziky recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
sůl
olivový olej
mletý pepř
1 - 2 lžíce bílý vinný ocet
1 ks salátová okurka
1 snítka čerstvý kopr
1 kelímek bílý řecký jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškeré suroviny. Okurku oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Stroužky česneku oloupeme a rozetřeme společně s trochou soli, můžeme jej i prolisovat. Kopr opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a nasekáme najemno. Ale pokud kopr nemáme v oblibě, můžeme ho i vynechat

  2. Do mísy dáme nastrouhanou okurku, z níž jsme vymačkali šťávu, rozetřený česnek, doplníme hustým řeckým jogurtem a společně dobře promícháme. Podle potřeby tzatziky dosolíme a dochutíme pepřem a bílým vinným octem. Nakonec zlehka zakápneme kvalitním olivovým olejem

  3. Připravený salát tzatziky necháme před podáváním hodinu odležet, aby se chutě dobře prolnuly

  4. Vychlazené tzatziky servírujeme jako přílohu, předkrm a s pečivem i jako hlavní chod

  5. Správný název receptu: Tzatziki

  6. Foto: Vojtěch Leman


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy