Snadná pizza z kynutého těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
3 stroužky česnek
1 ks cibule
1 lžíce bazalka
1 sklenka bílé víno
500 g konzervovaná rajčata
těsto
1 lžička sůl
1 lžíce olivový olej
300 g hladká mouka
170 ml teplá voda
0 lžiček sušené droždí

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme hladkou mouku, droždí, sůl, olej a vodu. Vzniklé těsto dáme někam do tepla kynout. Mělo by stačit tak na hodinu. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Česnek také oloupeme a nasekáme najemno nebo rozetřeme.

  2. Na omáčku smícháme cibuli, česnek, bílé víno, rajčata a bazalku podle chuti. Omáčku připravíme tak, aby měla správnou hustou konzistenci. Na pizzu můžeme dát potom jakékoliv další ingredience podle chuti - rajčata, papriky, sýr, šunku, salám, kukuřici, vejce apod.

  3. Z vykynutého těsta vyválíme pizzy, na které rozetřeme připravenou omáčku. Na to rozprostřeme další ingredience podle chuti. Připravené pizzy upečeme v předehřáté troubě.

  4. Snadnou pizzu z kynutého těsta podáváme ještě teplou jako chutný oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!