Snadná broskvová marmeláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg broskev
500 kg želírovací cukr
podle potřeby
kyselina citronová

Postup přípravy receptu

  1. Jednotlivé broskve postupně na několik vteřin ponoříme do vroucí vody, zchladíme a sloupneme slupku, která se změnami teploty uvolní. Plody rozřízneme, vypeckujeme a potom nakrájíme na malé kousky.

  2. Ve větším hrnci broskve rozmixujeme, posypeme želírovacím cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme nejméně 5 minut. Trochu marmelády nabereme na lžičku, kápneme na studený porcelánový talířek a zjistíme tak, zda dobře tuhne. Pokud je marmeláda příliš tekutá, přidáme malé množství kyseliny citronové.

  3. Připravené čisté zavařovací skleničky spolu s víčky vypláchneme vroucí vodou a tím je sterilizujeme. Potom skleničky naplníme hotovou horkou marmeládou, ihned pevně uzavřeme víčkem a sklenici obrátíme dnem vzhůru. Marmeládu necháme při pokojové teplotě zchladnout. Broskovou marmeládu skladujeme v suchu a temnu.

  4. Snadnou broskvovou marmeládu používáme podle chuti k přípravě různých moučníků nebo jen podáváme na chlebu či pečivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!