Snadná a chutná panenka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks rajčata
1 lžíce pesto
1 plechovka sterilované žampiony
podle chuti
sůl
chilli koření
sušená bazalka
podle potřeby
olej na smažení
vepřová panenka

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nakrájíme na silnější plátky, trochu naklepeme rukou, osolíme a opepříme. Panenku můžeme okořenit například chilli kořením. Rajčata nakrájíme na plátky.

  2. Panenku opečeme zprudka na oleji, dáme stranou a udržujeme v teple.

  3. Do výpeku z masa dáme smažit nakrájená rajčata, posypeme sušenou bazalkou, osolíme a opepříme. Po změknutí přidáme žampiony a velkou lžíci růžového pesta (může použít i zelené). Až se všechno spojí do omáčky, nandáme na talíř s panenkou.

  4. Snadnou a chutnou panenku podáváme s bramborovou přílohou podle chuti. Brambory pečené v alobalu jsou nejlepší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!