Vepřová krkovice na žampionech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžíce olej
1 lžíce sůl
1 ks cibule
1/2 kelímku smetana
2 lžíce mouka
1 lžička hořčice
300 g žampiony
1 špetka pepř
1 lžička mletý kmín
1 kg vepřová krkovice
1 ks bujon

Postup přípravy receptu

  1. Omytou vepřovou krkovici nakrájíme na kostky, dobře osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájenou cibuli a podusíme pod poklicí. Přidáme česnek a na plátky pokrájené omyté žampiony

  2. Dochutíme mletým kmínem a hořčicí, podlijeme, můžeme přidat bujon a dusíme maso doměkka. Nakonec zahustíme trochou mouky, odstavíme a přilijeme trochu smetany pro zjemnění

  3. Vepřovou krkovici na žampionech podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!