Smetanové rizoto s lososem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks šalotka
2 lžíce olivový olej
0 sklenek suché bílé víno
200 g lososové filé
200 g kulatozrnná rýže
1 lžíce smetanový měkký sýr
podle chuti
sůl
mletý pepř
čerstvý kopr
citronová štáva
podle potřeby
zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku jemně nasekáme a zpěníme na trošce olivového oleje. Přidáme rýži, promícháme a zalijeme bílým vínem. Při vysoké teplotě a za stálého míchání necháme víno zcela odpařit. Přidáme trochu vývaru, ale rýže nesmí být ponořená úplně. Vaříme asi 15 minut s občasným podléváním. Jakmile je rýže měkká, promícháme ji a těsně před podáváním přidáme lžíci smetanového měkkého sýru se lžící nasekaného kopru. Poté dobře promícháme.

  2. Dobře umyté a osušené porce lososa osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Rybí plátky nakrájíme na kousky a obalíme v hladké mouce. Lososa opečeme z obou stran na trošce olivového oleje dozlatova. Kousky lososa odložíme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Rybí kousky dlouho nesmažíme, ať zůstanou šťavnaté.

  3. Smetanové risotto upravíme na talíř a na vrch dáme lososové kousky. Smetanové risotto s lososem podáváme teplé ozdobené koprem nebo sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!