Smetanové rizoto s kuřecím masem na kari recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 ks cibule
1 ks pórek
4 porce rýže
1 l kuřecí vývar
1 kelímek smetana ke šlehání
4 porce kuřecí maso
podle chuti
sůl
kari koření
na ozdobu
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Rýži necháme uvařit v kuřecím vývaru. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a ještě než začne hnědnout, přidáme pórek a nakrájené kuřecí maso. Může to být obrané kuře z vývaru, ale také 4 kuřecí prsa, pokud použijeme vývar z kostky. Směs osolíme a poprášíme kari kořením. Když je maso hotové, zalijeme smetanou a necháme dvě minuty dojít. Do směsi přidáme rýži, promícháme, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.

  3. Smetanové rizoto s kuřecím masem na kari ihned podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!